TÁMOP-6.1.2: Iskolai konyhakert - füszernövények

A TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0038 kódszámú pályázat keretén belül megvalósuló fűszernövényes projektben mind a négy évfolyam részt vett. Az előkészítő, ráhangoló foglalkozásokkal a gyűjtő munkák kiállításával keltettük fel a gyerekek érdeklődését. A foglalkozások legfontosabb pillanata mégis az volt, amikor megérkeztek a palánták, és élőben láthatták az eddig csak képről ismert növényeket, és elkezdődhetett az igazi munka. A célunk a több rétű volt: a növényápolással a felelősség, rendszeresség a motiváltság elmélyítése, a változatos, egészséges táplálkozás, a fűszernövények hasznosságának, sokrétűségének bemutatása.
A szülők segítsége is fontos volt, hiszen nem mindig tudtuk megoldani a kóstolós délutánokat,
iskolán belül, így egy- egy szülő készítette és hozta nekünk az elkészült finomságokat.

Nem gondolom, hogy ezen túl minden háztartásban fűszernövényes konyhakert fog virítani, de ha annyit elértünk, hogy felkeltettük az érdeklődést a gyerekeknél, és bebizonyítottuk nekik, hogy attól, hogy „zöld”, még finom, és, hogy mennyire jót tud tenni egy kis zöld levél az ételnek, mennyi mindenre használhatjuk, mennyire jó hatással van a szervezetünkre, már a szakkör elérte célját.



Amennyiben több képet, vagy információt szeretnél a programról megtudni, kattints a fenti menüsorban található "TÁMOP-6.1.2" fülre!